Home / Nieuws / Word jij de Opinieleider in de Zorg van 2024?

Word jij de Opinieleider in de Zorg van 2024?

Maak kans op 1000 euro opleidingsbudget

2 september 2024 – Heb jij als zorgprofessional een duidelijke mening over jouw vak en draag je dit actief uit? Bijvoorbeeld door het schrijven van opiniestukken of het maken van podcasts of TikToks? Signaleer je beroepsmatig knelpunten en denk je in oplossingen? Misschien ben jij dan wel de Opinieleider in de Zorg 2024, een initiatief van NU’91, Nursing en TVV voor verzorgenden, en treed jij binnenkort in de voetsporen van ‘Broeder’ Joep van Poorten. Schrijf je in en kans maken op een opleidingsbudget van maar liefst 1000 euro!

Opinieleiderschap: zichtbaar opkomen voor je vak

Opinieleiderschap zit soms al in kleine dingen. Op afdelingsniveau iets doorvoeren waar je hele team baat bij heeft. Of door op regionaal of landelijk niveau je professionele mening te laten horen op radio- en televisie of via sociale media. Als opinieleider kom je zichtbaar op voor je beroep(sgroep), durf je je daarover op een krachtige manier uit te spreken én draag je bij aan een positieve (verandering) van het vak. Herken jij je als verzorgende of verpleegkundige in dit beeld? Ga dan naar de nominatiepagina en meld je aan.

Maak kans op 1000 euro voor scholing en cursussen

De winnaar ontvangt, naast de titel en een award, een opleidingsbudget van maar liefst 1000 euro! Dit bedrag kan in overleg worden besteed aan bijvoorbeeld scholing of een verdiepende cursus om zo de professionele zeggenschap in de toekomst nog beter uit te kunnen dragen.

Inschrijven

De inschrijving start vanaf maandag 2 september via de nominatiepagina. Vertel ons waarom jij (of jouw collega/oud studiegenoot etc.) de titel Opinieleider in de Zorg verdient. Vergeet niet om voor deelname eerst onderstaande criteria te checken. Aanmelden kan tot en met zondag 15 september.

Jury

Onder leiding van Joep van Poorten, juryvoorzitter en Opinieleider in de Zorg 2023, zal een deskundige jury alle inzendingen beoordelen. Na de bekendmaking van de top drie op 21 oktober is het de beurt aan het publiek om op zijn of haar favoriet te stemmen. Houd hiervoor de actiepagina en de socials van NU’91, Nursing en TVV voor verzorgenden in de gaten. Op de Nursing Experience in Den Bosch wordt begin december de winnaar bekend gemaakt.

Criteria

De Opinieleider in de Zorg 2024…

  • werkt in de directe patiëntenzorg, bijvoorbeeld als verzorgende, verpleegkundige of begeleider;
  • is werkzaam in een umc of ziekenhuis, de ghz, ggz, vvt of kraamzorg en/of is zzp’er;
  • zet de zorg op een positieve manier op de kaart. Dit mag zeker kritisch zijn, maar uiteindelijk is de toon positief en met beroepstrots;
  • kun je op verschillende manieren zijn, dus zowel op afdelings-, regionaal als landelijk niveau. Het gaat erom dat je je actief inzet voor je beroepsgroep, je je daarover op een krachtige manier durft uit te spreken én dat het een positieve bijdrage levert aan het vak;
  • is zichtbaar. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via een VAR, social media of andere mediavormen.
Bericht delen: