Home / Nieuws / Aftrap onderhandelingen nieuwe cao-vvt

Aftrap onderhandelingen nieuwe cao vvt

1 oktober 2024 – De onderhandelingen voor een nieuwe cao vvt zijn op maandag 30 september gestart. Traditiegetrouw werd op de eerste dag afgetrapt met een toelichting op de inzetbrief. We lichten graag kort toe welke thema’s voor NU’91 tijdens de komende onderhandelingen van extra groot belang zijn.

Beloning en veiligheid

Zo vragen wij om een arbeidsmarktkraptetoeslag van 2%, een inflatiecorrectie van 2,9% en het inlopen van de achterstand als het gaat om de loonschalen 35 tot en met 60.
Ook staat veiligheid hoog op de agenda van NU’91. Wij vinden het namelijk essentieel dat er op het gebied van veiligheid, werkdruk en de werk-privébalans grote stappen worden gemaakt. Zo is het standaard gebruiken van voor- en achternamen wat ons betreft niet langer noodzakelijk in de zorg én willen wij een alarmknop voor ambulante medewerkers. Veiligheid is en blijft immers een harde arbeidsvoorwaarde: werken moet veilig kunnen!

Uiteraard is dit maar een kleine greep uit onze inzet. Ben je benieuwd naar al onze punten? Lees dan hier de inzetbrief!

Hoe nu verder?

Omdat de algemene ledenvergaderingen van de werkgeversorganisaties nog niet zijn geweest, hebben we nog geen concrete stappen gezet. Bij de volgende onderhandelingen op 15 oktober is het mandaat er wél en kunnen we de onderwerpen verder verkennen. Houd de website in de gaten voor alle ontwikkelingen!

Bericht delen: