In een stageovereenkomst worden vaak de volgende punten opgenomen:
De hoogte van de vergoeding is opgenomen in jouw cao. In de appstore kun je de cao, die op jouw stageplek van toepassing is, downloaden. Als je bijvoorbeeld de app van de Cao VVT downloadt en je toetst ‘stagevergoeding’ in de zoekbalk, dan krijg je precies te zien waar je recht op hebt.
Als jouw stagebedrijf onder de reikwijdte van de cao valt, dan is dit bedrijf verplicht om je het genoemde bedrag ,dat in de cao genoemd wordt, te betalen. Dit kun je afdwingen.
Als stagiaire mag je nooit alleen de verantwoordelijkheid dragen voor een afdeling. Je bent daar niet bevoegd voor. Je moet dit dan ook altijd aangeven bij de leidinggevende/begeleider. Stage is bedoeld om te leren en er moet altijd iemand in de buurt zijn aan wie je iets kunt vragen.
Je kunt hier aan het begin van je stage afspraken over maken met je stagebedrijf.
Nee, een stageadres kan niet bepalen wat jij in je vrije tijd doet.
Schoolvakanties gelden niet automatisch voor je stage. Ook feestdagen zijn niet altijd vrije dagen. Meestal geldt hetzelfde als voor de werknemers bij het stagebedrijf. Maar het moet niet zo zijn dat de feestdagen worden opgevuld met stagiaires. Je dient immers bovenformatief te worden ingeroosterd.
Nee, dat mag niet. Op je stage moet er ook rekening gehouden worden met het feit dat je ook naar school gaat. Volgens de Arbeidstijdenwet, die ook voor stagiaires geldt, moet er 11 uur rust zitten tussen je dienst en het moment dat je weer naar school gaat.
Als student komt er veel op je af. Wij snappen dat je je nog niet verdiept hebt in jouw rechten. Dus als je iets wil weten, dan kun je ons dat vragen. Daarnaast houden wij je op de hoogte van wat er zich allemaal in jouw toekomstige beroep afspeelt. En we zullen je ook om je mening vragen om er zo voor te zorgen dat iedereen zijn vak zo goed mogelijk kan uitvoeren. Wij zijn ook benieuwd naar jullie ideeën, dus onze deur staat altijd open voor young professionals.
Word lid