x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen

Error message

Error message Error message Error message Error message

×
Over op SEPA en IBAN

Op 1 februari 2014 ging Europa over op één betalingssysteem: SEPA (Single European Payments Area). Ons bankrekeningnummer werd een IBAN (International Bank Account Number), het internationale rekeningnummer.

Het IBAN van NU'91 is NL80 DEUT 0429 7318 41

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen rondom SEPA en IBAN.

Kan ik via een machtiging betalen

Graag zelfs. Om NU'91 te machtigen de contributie van je rekening af te schrijven dien je een SEPA-machtigingskaart in te vullen en op te sturen. De SEPA-machtigingskaart krijg je van ons. Bij een SEPA-machtiging hoort een uniek machtigingskenmerk en het incassantkenmerk van NU'91. Deze vind je allebei terug op je  bankafschrift.

Ik betaal liever via 'acceptgiro', wat verandert er voor mij?

NU'91 geeft schriftelijk aan je door op welke bankrekening je jouw contributie over kunt maken.

Waar vind ik mijn IBAN?

Op de website www.ibanbicservice.nl  kun je van je huidige rekeningnummer het bijbehorende IBAN vinden. Je kunt je IBAN ook vinden op je bankafschriften of in je internetbankieromgeving.

Hoe kan ik mijn banknummer wijzigen?

Voor het wijzigen van jouw IBAN dien je een nieuwe SEPA-machtigingskaart in te vullen en op te sturen. Vraag een nieuwe SEPA-machtigingskaart aan bij onze Ledenadministratie.

Op welk moment in de maand incasseert NU'91?

Indien je een machtiging hebt afgegeven schrijft NU'91 af tegen het einde van de maand. Natuurlijk alleen in de maand(en) die met jou afgesproken zijn.

Hoe kan ik een betaling terugboeken?

Indien je het niet eens bent met de afschrijving van de contributie door NU'91, kun je deze binnen 56 dagen (8 weken) eenvoudig laten terugboeken (storneren). Dit kan binnen je internetbankieromgeving of je kunt hierover contact opnemen met je bank.

Wat is een prenotificatie?

NU'91 is voortaan verplicht je vooraf te informeren op welk moment er  geïncasseerd zal worden, dit heet een prenotificatie. Na ontvangst van een  nieuwe machtiging of een wijziging op een bestaande machtiging, sturen  we je uiterlijk 5 werkdagen voor de eerste afschrijving een persoonlijk  bericht. Daarin vind je het bedrag, de frequentie, de startdatum, je banknummer, het incassantkenmerk van NU'91 en het kenmerk van je  machtiging. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Wat is een incassantkenmerk?

Bij een SEPA-machtiging  hoort een incassantkenmerk, een nummer waardoor je weet wie de  afschrijving heeft gedaan. NU'91 zet dit kenmerk op alle nieuwe machtigingen en je vindt het ook terug op je bankafschrift.

Wat is een machtigingskenmerk?

Bij een SEPA-machtiging hoort een uniek machtigingskenmerk, waarmee de machtiging snel en eenvoudig is te identificeren. Dit kenmerk vind je terug op je bankafschrift als wij bij jou afschrijven.

Heb je andere vragen over de overgang op SEPA en IBAN?

Neem dan gerust contact met ons op via 030 - 296 41 44 of via ons contactformulier.
Kijk ook eens op www.overopiban.nl voor meer vragen en antwoorden over SEPA en IBAN.