x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen

Gehandicaptenzorg

Cao staat voor collectieve arbeidsovereenkomst. Het is een schriftelijke overeenkomst waarin afspraken over arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd. Een cao komt tot stand door onderhandelingen tussen vakbonden (waaronder NU’91) en werkgeversorganisaties.

In een cao vind je onder andere afspraken over loon, toeslagen, betaling van overwerk, werktijden, proeftijd, opzegtermijn, ontslag, vakantie of pensioen.

Cao Gehandicaptenzorg 2019-2021 (pdf).

Een interactieve versie staat op de website van VGN

Handreiking omgaan met arbeidsvoorwaarden tijdens corona

Het coronavirus heeft een grote impact op mensen met een beperking, hun familie en op werknemers en organisaties (werkgevers) in de gehandicaptenzorg. Het vraagt veel van werknemers en organisaties maar levert ook nieuwe inzichten en bijzondere resultaten op. Het is de verwachting dat het virus nog een tijd onder ons zal blijven, met alle gevolgen van dien. Daarom adviseren CAO-partijen om gezamenlijk op zoek te gaan naar hoe het werk het best georganiseerd kan worden met een juiste toepassing van de CAO.

Om organisaties en werknemers hierbij te helpen is de handreiking ‘Omgaan met arbeidsvoorwaarden tijdens corona’ opgesteld. In de handreiking geven we een toelichting op een aantal afspraken uit de CAO, ondersteunen we de dialoog en geven we een denkrichting voor mogelijke oplossingen. Zo staat er in de handleiding meer informatie over tijdelijke wijzigingen, min- en plusuren, afspraken over werktijden en roosters, vakanties en overwerk.

Gezamenlijk overleg

De handreiking is de uitkomst van gezamenlijk overleg van CAO-partijen om werknemers en organisaties zo goed mogelijk te faciliteren bij het doorkomen van deze corona-situatie en daarbij het gezamenlijk belang in het oog te houden: het bieden van een veilige en gezonde omgeving voor werknemers en cliënten.

Download hier de Handreiking_CAO GHZ Corona2020.

Nieuws van deze CAO

NU'91 op
je iPhone?

  • Nieuwsapp

    Altijd toegang tot de laatste nieuws- berichten.

  • Ontzorgje

    De app die je helpt ontzorgen.

NU'91 op
je iPhone?

Nieuwsapp

Altijd toegang tot de laatste nieuws- berichten.

De nieuws app van NU'91, met beroepsinhoudelijke en arbeidsvoorwaardelijke ontwikkelingen.

Bekijk hier
ontzorgje

De app die je helpt ontzorgen.

De app die ontzorgt met een takenlijst, stappenteller, zaklamp en alarmknop in panieksituatie.

Bekijk hier