x

optimale ervaring

Als u optimaal van onze website wilt genieten, raden we u aan uw browser bij te werken naar de meest recente versie.
chrome mf ie
Inloggen

Academische ziekenhuizen

De umc's behoren tot de eerste onderwijssector die zelfstandig arbeidsvoorwaarden heeft vastgesteld. Zij zijn vanaf 1996 een zelfstandige overheidssector met een eigen cao/rechtspositieregeling die aan werkgeverszijde wordt afgesloten door de umc's zelf.

De cao UMC geldt voor 65.000 medewerkers. Voor de zes openbare umc's is de cao formeel een publiekrechtelijke rechtspositieregeling. Voor het VUmc en UMC St Radboud geldt een aparte regeling.

De mogelijkheid om met de vier centrales van overheidspersoneel een cao af te sluiten is aangegrepen om een aantal vernieuwingen door te voeren. Voorbeelden hiervan zijn een jaarurensystematiek, een eigen functiewaarderingssysteem Fuwavaz, een arbeidsvoorwaarden keuzesysteem, een UMC Zorgverzekering, een UMC levensloopregeling en eigen bovenwettelijke aanvullingsregelingen in geval van WW of WIA. Ook is in 2008 het Persoonlijk Budget voor ontwikkeling geïntroduceerd.

Het overleg over de rechtspositie van de umc-medewerkers tussen de NFU en Centrales – waarbij NU’91 is aangesloten - vindt plaats in het Landelijk Overleg Academische Ziekenhuizen (LOAZ).

Met de gratis app cao UMC heeft iedereen snel en gemakkelijk inzicht in de collectieve afspraken. De app is geschikt voor de besturingssystemen iOS en Android en is gratis te downloaden in de Google Play Store en Apple App Store 

CAO UMC 1 april 2015 tot 1 januari 2018

English Cao University Medical Centres 2015-2017


Nieuws van deze CAO

NU'91 op
je iPhone?

  • Nieuwsapp

    Altijd toegang tot de laatste nieuws- berichten.

  • Ontzorgje

    De app die je helpt ontzorgen.

NU'91 op
je iPhone?

Nieuwsapp

Altijd toegang tot de laatste nieuws- berichten.

De nieuws app van NU'91, met beroepsinhoudelijke en arbeidsvoorwaardelijke ontwikkelingen.

Bekijk hier
ontzorgje

De app die je helpt ontzorgen.

De app die ontzorgt met een takenlijst, stappenteller, zaklamp en alarmknop in panieksituatie.

Bekijk hier